Linkkejä

Ohjelmistoa nokkahuilulle

Recorder home page
Runsaasti tietoa nokkahuilusta ja sen historiasta, oppilaitoksista, opettajista, nokkahuilutaiteilijoista, soitinrakentajista, sekä jatkolinkkejä käytettyjen soittimien lähteille.

Stichting Blokfuit
Maailman laajin nokkahuilurepertuaarin online-tietokanta. Rekisteröinti on ilmaista. Tietokanta on jaettu moderniin ja historialliseen kategoriaan, jonka lisäksi haku-toiminnossa on lukuisia eri etsintäkriteerejä. Sivustolla on mahdollisuus ilmoittaa uusia kappaleita tietokantaan lomakkeella.

Instant Harmony
Instant Harmony on tutkija David Lasockin aaikaansaama sivusto, josta voi ladata Lasockin vuosien varrella kirjoittamia artikkeleita ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Lasocki on musikologian alalta 1980-luvulla väitellyt tohtori, joka on kirjoittanut tai toimittanut muutamia tärkeimpiä nokkahuilistien ammattikirjallisuuteen kuuluvia teoksia sekä lukuisia vanhaan musiikkiin liittyviä artikkeleita alan johtavissa julkaisuissa. Nyt osa näistä loppuunpainetuista teoksista on saatavana Instant Harmonyn sivuilta digitaalisessa pdf-muodossa.

NING Recorders
NING on internetpalvelu, johon käyttäjät voivat luoda omia sosiaalisia verkostoja. Nokkahuilisti Hanneke van Proosdij on luonut nokkahuilistien oman Recorder-sivuston, jossa nokkahuilusta innostuneet ihmiset voivat tutustua. Sivustolle liittyminen on ilmaista, ja siellä voi mm. lukea nokkahuiluun liittyviä uutisia ja blogimerkintöjä, katsella käyttäjien lataamia kuvia ja videoita sekä keskustella foorumeilla.

IMSLP
Erittäin kattava kokoelma nuotteja varhaisesta barokista 1900-luvulle. Sisältää edistyksellisen hakutoiminnon ja listan lukuisista säveltäjistä. Projekti perustuu alan asiantuntijoiden ja harrastajien vapaaehtoistyöhön.

Muita ilmaisia nuotteja jakavia sivustoja ovat muun muassa:
Choral Public Domain Library
Mutopia
Australian kansalliskirjasto

Seuran jäsenten internetsivuja:

Nokkahuiluyhtye Flauto Dolce
Eero Saunamäki
Juho Myllylä
Ugly Pug
Lohtutorttu
Hanna Haapamäki
Bravade-nokkahuilukvartetti
Q Consort
Ensemble Cornucopia
Länsi-Helsingin musiikkiopisto
Nokkahuilukvintetti Fontanella
Bergamasca